Etkinlik / Motif Uluslararası Genç Halkbilimciler ve Türk Dünyası Sempozyumu

Etkinlik / Motif Uluslararası Genç Halkbilimciler ve Türk Dünyası Sempozyumu

Motif Uluslararası Genç Halkbilimciler ve Türk Dünyası Sempozyumu

Motif 05 Ocak 2020 12:24:43 Pazar

Çocuklarımızla gençlerimizin Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunacak okul dışı halk oyunları eğitim programları oluşturmayı, Türk Halk Kültürü’nün bilinen tüm alanlarında teorik, pratik, akademik ve sanatsal çalışmalar yaparak Türk Kültür Değerleri’nin korunmasını sağlamayı, tüm dünya ülkelerine tanıtmayı, sergilemeyi, ülkemizin örf, adet, gelenek ve görenekleri ile Türk Halk Oyunları’nı bilimsel ve sanatsal ortamlarda araştırmayı, incelemeyi, değerlendirmeyi, yaşatmayı, sergilemeyi ve tanıtımını sağlamayı amaçlayan Motif Vakfı, 2000 yılından bu yana düzenlemekte olduğu “tematik uluslararası sempozyum” serilerine bir yenisini daha eklemiştir. Kısaca, Motif Vakfı, kuruluşunun 30. Yıldönümünde yeni bir uluslararası sempozyum daha başlatmıştır.

TÜRKOLOJİ’NİN hemen hemen her alanına yer veren Motif Vakfı, “MOTİF ULUSLARARASI GENÇ HALKBİLİMCİLER ve TÜRK DÜNYASI SEMPOZYUMU”nun birincisini, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin işbirliğiyle 15-16 Mayıs 2019 tarihlerinde Eskişehir’de düzenlenmiştir. Motif Vakfı olarak, “Motif Uluslararası Genç Halkbilimciler Sempozyumu”nun da tıpkı 2000 yılından bu yana düzenlemekte olduğumuz “Uluslararası Motif Halkbilim Sempozyumları” gibi, yarınlarımızın sahibi bütün Türk dünyasından genç halkbilimcilerimizi ve araştırma-uygulamalarını hem birbirleriyle tanıştırıp kaynaşmalarına hem de birikimlerini akademik camiamız ile paylaşmalarına hizmet edeceğini umut ediyoruz.
Mehmet Zeki BAYKAL
Motif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı