Etkinlik / Uluslararası Motif Halkbilim Sempozyumları
HALK KÜLTÜRÜNDE OYUN MÜZİK DANS SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİ...

Etkinlik / Uluslararası Motif Halkbilim Sempozyumları

HALK KÜLTÜRÜNDE OYUN MÜZİK DANS SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİ...

Motif 05 Ocak 2020 13:21:10 Pazar

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ve Motif Vakfı işbirliğinde düzenlenen Halk Kültüründe Oyun Müzik Dans Sempozyumu 17-19 Ekim 2019 tarihlerinde GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Sempozyumun açılış programında Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Bedir, Motif Vakfı Başkan Vekili Prof. Dr. Ömür CEYLAN ve GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Zinnur GEREK açılış konuşmaları yaptılar.

Motif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Zeki BAYKAL tarafından Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Metin BEDİR'e işbirliklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Açılış konuşmaları sonrasında, Kıshıgjargal Norolkhoojav tarafından Şaman Ayin Sunumunu ise salondaki katılımcılar ilgiyle izledi.

Ayrıca, GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi Fuaye alanında hazırlanan Halk Çalgıları Sergisi, Geleneksel Oyunlar Sergisi ve Kültürel Değerlerimiz Resim Sergisi açılışları Motif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Zeki BAYKAL, Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Metin BEDİR, Motif Vakfı Başkan Vekili Prof. Dr. Ömür CEYLAN, GAÜN Türk Musikisi Devler Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Zinnur GEREK, Gaziantep Üniversitesi temsilcileri, Motif Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ve katılımcıların coşku dolu alkışları eşliğinde yapıldı.

Sempozyum Konser Etkinliği kapsamında GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından hazırlanan dans ve müzik performansı izleyicilerden büyük beğeni topladı.