Uluslararası Motif Halkbilim Sempozyumları

Motif Vakfı, kurulduğu günden bu yana halk bilimi ve halk tabanlı faaliyetler konusunda birçok başarıya imza atmıştır. Bu başarılardan biri, her yıl düzenlenen Halk Bilim Sempozyumlarıdır. 2000 yılında T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğinde “Türk Folklorunun Turizm Açısından Değerlendirilmesi Uluslararası Sempozyumu”, 2001 yılında Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde “GAP Çerçevesinde Halk Kültürü Uluslararası Sempozyumu”, 2002 yılında Sakarya Üniversitesi işbirliğinde “Halk Kültürlerinin Medya Açısından Değerlendirilmesi Uluslararası Sempozyumu”, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi işbirliğinde “Halk Kültürlerinin Uluslararası İlişkilere Katkısı Uluslararası Sempozyumu”,  2004 yılında Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde “Halk Kültüründe Değişim Uluslararası Sempozyumu”, 2005 yılında Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde “Halk Kültürlerini Koruma – Yaşatma ve Geleceğe Aktarma Uluslararası Sempozyumu”, 2006 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi işbirliğinde “Halk Kültüründe Giyim – Kuşam ve Süslenme Uluslararası Sempozyumu”, 2007 yılında Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde “Halk Müziğinde Çalgılar Uluslararası Sempozyumu”, 2008 yılında Yeditepe Üniversitesi işbirliğinde "Halk Kültüründe Tiyatro Uluslararası Sempozyumu", 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde "Halk Kültüründe Eğlence Uluslararası Sempozyumu”, 2010 yılında Balıkesir Üniversitesi işbirliğinde “Halk Kültüründe Göç Uluslararası Sempozyumu”, 2011 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi işbirliğinde “Türk Halk Bilimi Çalışmaları Kurultayı”, 2012 yılında Harran Üniversitesi işbirliğinde “Halk Kültüründe İktisat ve Ticaret Uluslararası Sempozyumu”, 2013 yılında Namık Kemal Üniversitesi işbirliğinde “Halk Kültüründe Su Uluslararası Sempozyumu”, 2014 yılında Hacettepe Üniversitesi işbirliğinde “Uluslararası Türk Kültürü Kongresi”, 2015 yılında Harran Üniversitesi işbirliğinde “Halk Kültüründe Kadın Uluslararası Sempozyumu”, 2016 yılında Trakya Üniversitesi işbirliğinde “Halk Kültüründe Aile Uluslararası Sempozyumu”, 2017 yılında Cumhuriyet Üniversitesi işbirliğinde “Halk Kültüründe Toprak Uluslararası Sempozyumu” düzenlenmiştir.
Görüldüğü üzere Motif Vakfı, halk bilim insanlarını, akademisyenleri bir araya getirerek düzenlediği sempozyumlarında yurt içinden ve yurt dışından 2.000’e yakın akademisyeni bir araya getirerek, “halk kültürüne hizmette önce halk” demeyi sürdürmüştür. Halka açık bir şekilde düzenlenmesi ve özellikle her alandan öğrencilerin katılımları ile sempozyumlar, son derece yoğun bir dinleyici kitlesine hitap etmiştir.